Ampeg V4.com

forum

You are not logged in.

#1 2014-03-03 09:13:15

doug_olitsky
Member
From: Gold Coast, Long Island, NY
Registered: 2009-02-19
Posts: 45
Website

Increasing cap size for c18 & c20

Have an order going to AES today but before processing I was wondering if I should get two 100x100 multi's for c18 & c20 instead of one 50x50 and one 100x100?

Hangman laid out a very nice way to do the job here...

http://www.ampegv4.com/forum/viewtopic. … 614#p12614


doing so gives 50uf for both the screens and the plates.

going with 100x100 for both c18 & c20 will allow the level capacitance for the plates to be bumped up to 67uf.

I'm not concerned w/ reinventing the wheel or changing the tone here just thought upping to 67uf may add more filtration

Or just stick with the 50uf????

Last edited by doug_olitsky (2014-03-03 09:18:35)

Offline

 

#2 2014-03-03 11:56:17

hangman
Banned
From: Seattle Washington
Registered: 2006-09-03
Posts: 1848

Re: Increasing cap size for c18 & c20

the Dual 50uf is fine,  and almost half the price.  if you get the dual 100 you would only use half of it.   

I have tried to look at your picture but it doesn't show up in your post for me,  and when I follow your link: http://www.vulcanforums.com/forums/pict … reid=10769

I cant see anything either.  the page opens and it is just a blank white background.

Offline

 

#3 2014-03-03 13:50:38

doug_olitsky
Member
From: Gold Coast, Long Island, NY
Registered: 2009-02-19
Posts: 45
Website

Re: Increasing cap size for c18 & c20

ok I will build w/ 50uf on the plate and screen and skip the 67uf idea for the plates.

http://i1306.photobucket.com/albums/s577/2wheelsteel/filtercapsmoddedversion2_zps90c73359.jpg

the vulcanforum link gets cut due to the file size so I moved to photobucket

If you can see this... did I get it correct??

http://i1306.photobucket.com/albums/s57 … c73359.jpg

Last edited by doug_olitsky (2014-03-03 13:52:54)

Offline

 

#4 2014-03-04 11:27:54

hangman
Banned
From: Seattle Washington
Registered: 2006-09-03
Posts: 1848

Re: Increasing cap size for c18 & c20

I can see it now.  yes it looks correct.    I have done the bleeder resistors on the screen supply and also left them out.    I think putting them in is better form.

that is pretty much the way I do V4s/v2s  and it seems to do very well.

Offline

 

#5 2014-03-04 16:32:37

doug_olitsky
Member
From: Gold Coast, Long Island, NY
Registered: 2009-02-19
Posts: 45
Website

Re: Increasing cap size for c18 & c20

Excellent! Thanks for dbl checking my work.

I can't wait for my parts to arrive to get this behemoth back to its former glory. I already rewired the speakers... got rid of the crap lamp cord and put in 14ga mil spec (teflon/silver) wire.

Cosmetically, its quite clean. Even came w/ the OEM dolly. Interesting combo of speakers.

http://i1306.photobucket.com/albums/s577/2wheelsteel/IMG_0008_zps0550c548.jpg

http://i1306.photobucket.com/albums/s577/2wheelsteel/IMG_0003_zpsfa9b125c.jpg

http://i1306.photobucket.com/albums/s577/2wheelsteel/IMG_0002_zpsa5d139e1.jpg

Last edited by doug_olitsky (2014-03-05 11:03:34)

Offline

 

Board footer

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson